Robbert

Robbert Vos 

Dirigent Jeugdmuziekkamp: 2017 | 2018

Robbert werd op 26 mei 1986 geboren in Oss. Vanaf zijn 8e kreeg hij zijn eerste lessen op bugel, en later op euphonium van Jo Delnoye aan de Osse muziekschool. Zijn eerste orkestervaring deed hij op bij Fanfare Hartog uit Oss. Na het behalen van de verschillende muziekdiploma's begon hij in 2003 met de vooropleiding aan het Fontys Conservatorium Tilburg, waar hij in 2004 doorstroomde naar de vakopleiding bij Piet Joris. Hij volgde daar zowel de richting 'Docerend Musicus' als 'Kamermuziek'. Tegelijkertijd startte Robbert met de opleiding HaFaBra-directie. Hij studeerde in het voorjaar van 2008 cum laude af voor beide studies.

Hij vervolgde in 2008 zijn opleiding met de studie Master of Music HaFaBra-directie aan het conservatorium van Utrecht bij docent Danny Oosterman. In 2010 wist hij ook hier cum laude voor af te studeren. Tijdens deze studie volgde hij ook het bijvak trombone bij Albert Zuijderduin en volgde hij lessen bij Bernard Beniers.

Robbert is een vaak gevraagd gastspeler en solist in Europa en wordt ook regelmatig gevraagd om brass-clinics geven. Zijn reizen brachten hem naar de Verenigde Staten, Hong Kong, Portugal, Noorwegen en verschillende delen van het Verenigd Koninkrijk.

Sinds 2014 is hij euphonium speler van de Marinierskapel der Koninklijke Marine Nederland.

Robbert is ook de solo-euphonium speler van Brass Band Schoonhoven, met wie hij maar liefst 5-maal kampioen werd Kampioenschap divisie.

Op 17-jarige leeftijd begon Robbert zijn carrière als dirigent. In 2013 en 2015 won hij de Nationale Brassband Kampioenschappen in de 2e divisie, het uitvoeren van zijn band, Brass Band Schoonhoven B. Met hen werd hij ook vice-kampioen op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 2013. Op dit moment is hij voert de volgende orkesten :

* Brass Band Schoonhoven B
* Koninklijke Harmonie Phileutonia Eindhoven, 1e divisie
* Brass Band Schoonhoven A, assistent-dirigent

In de afgelopen jaren was hij dirigent van Fanfare WIK Geffen, Harmonie, Moyenne’Drunen en Harmonie Orkest Brummen. Hij was gastdirigent bij, bijvoorbeeld, Brabants Fanfare Orkest, Brassband de Waldsang, Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, Jeugd Project Orkest, Zomerorkest Nederland en diverse andere orkesten.

Vincent

Vincent Verhage

Dirigent Jeugdmuziekkamp: 2016 | 2019 | 2020 | 2022

Vincent Verhage (1987) begon op 8-jarige leeftijd op euphonium bij het Leger des Heils. Vanaf zijn twaalfde werd André Vulperhorst zijn docent. Vulperhort legde de basis voor zijn verdere muzikale loopbaan. Vincent werd lid van fanfareorkest "Nieuw Leven" in Vianen waarmee hij in 2001 op het Topconcours landskampioen werd in de hoogtse afdeling.

Na het halen van zijn HAVO-diploma begon Vincent in 2004 aan zijn studie aan het conservatorium van Enschede, waar hij onder andere les kreeg van Joost Smeets. Hij volgde masterclasses bij grootheden als Steven Mead, Bernard Beniers, David Thornton en David Childs. Vincent remplaceerde bij diverse militaire orkesten en bij het 'Orkest van Het Oosten'.

Als solist was hij onder andere te horen tijdens het Galaconcert van de 'Open Franse Brassband Kampioenschappen' in Amboise, de concertserie 'Blazen in de Beurs' en tijdens de tournee van 'Het Zomerorkest Nederland' in 2014.

Naast zijn actieve loopbaan als musicus trok ook het directievak zijn interesse. In Enschede studeerde hij 2 jaar HaFa-directie bij Hennie Ramaekers. Na het behalen van zijn muzikaal bachelordiploma op euphonium, startte in Utrecht zijn masteropleiding HaFa-directie bij Danny Oosterman. Een studie die hij Cum Laude afsloot. Momeneel is Vincent de vaste dirigent van LinFanO (Linschoten), Brassband Amersfoort en Backum Brass (Castricum), waarmee hij op het NBK van 2015 landskampioen werd in de 3e divisie.

Naast zijn actieve werkzaamheden als muzikant en dirigent is Vincent werzaam als koperdocent bij diverse muziekverenigingen in de regio Utrecht. 

John Brouwer

Dirigent Jeugdmuziekkamp: 2002 | 2006 | 2007 | 2010 t/m 2015

John Brouwer (1971) kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste bugellessen van zijn vader. Bij fanfareorkest DSS uit Aarlanderveen krijgt hij les van Danny Oosterman en blijkt hij meer dan talentvol. De stap naar het conservatorium was voor John op 18-jarige leeftijd dan ook logische keuze. In Utrecht studeert hij Trompet bij Willem van Vliet. Hij behaalde hier zijn diploma Docerend Musicus (DM) en 2 jaar later ook het diploma Uitvoerend Musicus (UM)Na het afronden van deze studie start hij de studie HaFa-directie in Tilburg bij Jan Cober en Jan van Ossenbruggen. In 2004 haalt hij in Amsterdam bij Danny Oosterman zijn diploma HaFa-directie en zo was de cirkel rond. Als muzikant speelde onder andere bij Crescendo (Nieuwveen) Brassband Concordia (Vinkeveen), Andels Fanfarecorps, het Nationaal Jeugd Harmonieorkest en het Nationaal Jeugd Fanfareorkest. Ook was hij remplacant bij het Radio Philharmonisch Orkest, Het Radio Kamerorkest en het Schönbergensemble. Ook nu nog is hij regelmatig te vinden als bugellist bij DSS in Aarlanderveen.Inmiddels is John dirigent van Arti et Religioni (Langeraar), Soli Deo Gloria (Zaandam), St. Michael (Heemsteede), St. Nicasius (Heeze) en Echo der Duinen (Noordwijk)

 

Joop Nijholt

Dirigent Jeugdmuziekkamp: 1998 t/m 2001 | 2004 | 2005 | 2008 | 2009

Joop (1969) begon zijn trompetstudie aan het Utrechts Conservatorium in 1988 Willem van der Vliet. Hier behaalde hij zijn diploma's DM (1994) en UM (1997). Vanaf 1993 studeerde hij als 2e hoofdvak HaFa-directie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Danny Oosterman. In juli 1996 behaalde hij hier zijn Bachelor, na enige jaren praktijkervaring behaalde hij in november 2007 zijn Master of Music HaFa-directie Cum Laude aan het Koninklijk Conservatoriumin Den Haag bij Alex Schillings. Joop heeft verder diverse aanvullende cursussen gevolgd bij o.a. Eugene Corporon (VS), Jan Cober en Norbert Nozy (B)

Joop z'n muzikale gedrevenheid bracht hem in vele mooie zalen (Beurs van Berlage, Muziekgebouw aan het IJ) en hij behaalde landstitels en erediploma's met verschillende (fanfare)orkesten in de hoogste divisie. 

Op dit moment is Joop Nijholt dirigent bij Fanfare Crescendo (Nieuwveen), het Gooisch Fanfare Orkest (Hilversum) en bij harmonieorkest De Kleine Trompetter (Zevenhuizen). Daarnaast is hij docent klein koper bij een tweetal muziekopleidingen. Deze werkzaamheden combineert hij met een parttime baan op de afdeling blaasinstrumenten bij de firma Terpstra Muziek te Lijnden en schreef hij in vakblad 'De Dirigent' regelmatig muziek- en dirigentgerelateerde artikelen.

Als jeugdlid ging hij 6 keer mee op kamp en als muzikaalleider dirigeerde hij het muziekkamporkest maar liefst acht jaar. Zijn programma's waren vaak avontuurlijk, vernieuwend, bevatten premiëres, en boden uitdaging voor beginnende en/of gevorderde solisten. Mogelijk zien we hem in de toekomst ook weer terug als dirigent van dit fantastische kamp.

<foto volgt>

Inge Leliveld

Dirigent Jeugdmuziekkamp: 1992 t/m 1997

Inge Leliveld ( ) studeerde saxofoon en HaFa-directie aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. 

<Tekst volgt>

 

Danny Oosterman

Dirigent Jeugdmuziekkamp van 1981 t/m 1991

Danny Oosterman (1957) werd op zijn 8e jaar lid van het plaatselijke fanfareorkest DSS in zijn woonplaats Aarlanderveen. Al snel blijk hij uit het juiste muzikale hout gesneden en hij studeerde succesvol trompet, klarinet en HaFa-directie aan het conservatorium van Utrecht. Als dirigent geeft hij sinds 1975 met groot succes leiding aand diverse orkesten in de hoogste afdelingen. Hij is voor al zijn werk in de muzieksector onderscheiden met de "Piebe Bakker-Award" en een "BUMA Brass Award".

Als muziek-pedagoog weet hij menig jong muzikaal talent weten te ontdekken en te simuleren. Als docent HaFA-directie aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht heeft hij vele musici opgeleid. Danny is de grondlegger van Jeugdmuziekkamp dat na 1992 over ging in de handen van zijn oud-leerlingen.

Danny is als dirigent nog steeds verbonden aan DSS in Aarlanderveen en is chefdirigent van het Nationaal Jeugd Fanfareorkest. Daarnaast is hij eigenaar van het Muziek- en Partycentrum 'Studio Oosterman' in Aarlanderveen waar regelmatig concerten worden gegeven.